• Choose language:
  • Nederlands
  • English

Titan Projects uit Sneek plaatst zoutdroger in Harlingen

Sneek - Dit keer zoekt Titan Projects het wat dichter bij huis; voor een forse uitbreiding van de productiecapaciteit bij Frisia Zout in Harlingen is groen licht gegeven voor het engineeren, leveren en monteren van een hoge rendement zoutdroog installatie. Wereldwijd, vooral in Amerika, voert Titan Projects op grote schaal dergelijke projecten uit. Dit is echter de eerste keer dat Titan Projects een zoutdroger als deze in Nederland plaatst.

Wereldwijd is een grote behoefte aan zout, vooral bij industriële toepassingen. Het is bijvoorbeeld een grondstof voor kunststof. Zout wordt echter als een dikke vochtige substantie gewonnen en dit dient gedroogd te worden. Simpel gezegd ziet het proces er als volgt uit; een centrifuge "slingert" als het ware een deel van het vocht uit het zout. Speciale transportschroeven zorgen er vervolgens voor dat het zout de droogunit binnen gaat. In de droogunit wordt het resterende vocht vervolgens verdampt doormiddel van hoge temperatuur en luchtdruk.

Onbekend is Titan Projects niet bij Frisia Zout. Bij de nieuwbouw van de fabriek, destijds nog bekend als Harlinger zoutfabriek Frima, was directeur Robert van Voorst van Titan Projects al betrokken met het leveren van diverse procesapparaten en leidingwerk. Sindsdien voert Titan Projects een groot deel van de moeilijkere reparatie- en renovatieklussen uit binnen de fabriek; vooral wanneer er structurele slijtage- en corrosieproblemen in het spel zijn. Tegenwoordig wordt deze expertise veel breder ingezet en realiseert het bedrijf wereldwijd totaalprojecten binnen de "zwaardere" proces industrie. Het ontwerpen en leveren van klantspecifieke apparaten is daar een onderdeel van.

onderdeel zoutdroger

Gepubliceerd: woensdag 4 september 2013

Ga naar de nieuwspagina

Contact

Titan Projects B.V.
Zeilmakersstraat 15
8601 WT Sneek
Tel: +31 (0) 515 54 82 00
Stuur een e-mail

Nieuws

Er is op dit moment geen nieuws.

Lees meer