• Choose language:
  • Nederlands
  • English

Olie en gas verwerking

Titan Projects biedt al geruime tijd maatwerkoplossingen voor de olie en gas verwerkende industrie als het gaat om de ontwikkeling van (speciale) proces apparaten inclusief internals en aansluitende pijpleidingen. Van engineering en productie tot en met montage en renovatie, Titan realiseert het en met eigen gekwalificeerde mensen!

Ruime metaalkundige kennis zorgt er voor dat voor iedere toepassing de juiste duurzame materiaalsoort wordt gebruikt zonder dat de prijs exorbitant hoog wordt. Zo wordt bijvoorbeeld Titanium verwerkt tot hefarmen en worden cycloontanks gefabriceerd van 35mm P355 carbonstaal  met Inconel 825 cladlaag. Bovendien zijn de juiste productiekwalificaties aanwezig om materialen te verwerken tot apparaten volgens de hoogste normen en ontwerpcodes.

Waneer het dus gaat om de realisatie van een pijpleiding project of juist het ontwerpen en leveren van een drukvat in de vorm van bijvoorbeeld een decompressietank voor onderwaterlassers, een reactor of een gasdroger, dan is Titan het juiste adres!

Producten

Drukvaten
Hydrocyclone
Desander
Gasdroger
Decompressietank
Titanium apparaten en hulpmiddelen
Pijpleiding en ducting
Safety sampling station

Diensten

Engineering (ontwerp en sterkteberekeningen)
Productie (tot 200.000 kg, 11m breed, van koolstofstaal tot Titanium)
Montage op locatie
Inspectie van versleten en gecorrodeerde apparaten
Reparaties op locatie
 

Enkele door Titan Projects uitgevoerde projecten


Engineering en productie van cycloonvaten voor een olie productieplatform

Voor een bekende olie productieconcern heeft Titan Projects de afgelopen periode een aantal cycloon drukvaten geproduceerd, compleet met interne cyclonen. Cycloonvaten worden gebruikt om ruwe olie wat net uit de grond is gepompt, te scheiden van het zoute water en zand. Vanwege de (hoge) designdruk gecombineerd met hoge slijtagewaarde (zout water en zand), is de zeer harde materiaalsoort Inconel 825 gebruikt. Omdat het gaat om kostbaar materiaal is de benodigde wanddikte uitgevoerd in koolstofstaal P355 met aan de proceszijde een Inconel 825 cladlaag.

Omschrijving Polishing vessel Sand accumulator Deoiling hydro cyclones Desanding cyclone
Materiaal tank 35 mm P355 met 3 mm Inconel 825 cladding 25 mm P355 met 3 mm Inconel 825 cladding 20 mm P355 met 3 mm Inconel 825 cladding 32 mm P355 met 3 mm Inconel 825 cladding
Materiaal internals RVS 316L filter systeem Inconel 825 filter system Duplex cycloonpijpen Keramische cyclonen

 


 

Engineering en productie van Titanium cilinders en voor de Noorse offshore

Voor een van de grootste Noorse "subsea" toeleveranciers in de olie en gas verwerkende industrie ontwerpt en ontwikkeld Titan Projects grote series Titanium onderdelen:

- Titanium Gr. 2 oildrums
- Titanium Gr. 7 cilinderklemmen
- Titanium Gr. 5 cilinders

Projectleiding piping gasplatform

Voor het grootste gasplatform van zijn soort wereldwijd, heeft Koos Boersma van Titan Projects in opdracht van Heerema Fabricators leiding genomen over het piping gedeelte. Daarmee is een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de bouw van het mobiele platform met een hoogte van ruim 130 meter in veld F3-FA. Hiermee heeft Titan laten zien geen afschuw te hebben van complexe uitdagingen. Het project heeft ruim een jaar geduurd.


Engineering en productie van skid-installaties voor gasfiltering

Sinds de oprichting van Titan Projects zijn er ongeveer een honderd skid-installaties en scrubbers ontwikkeld voor het verwerken van diverse soorten gas. Deze toepassing wordt vooral gebruikt voor de productie van inertgas, het drogen van vloeibaar gas en het zuiveren van schadelijke gassen. De grotere installaties wegen ongeveer 45.000kg, hebben een lengte van 8 meter, zijn 5 meter breed en 3,5 meter hoog.

Contact

Titan Projects B.V.
Zeilmakersstraat 15
8601 WT Sneek
Tel: +31 (0) 515 54 82 00
Stuur een e-mail

Nieuws

Er is op dit moment geen nieuws.

Lees meer