• Choose language:
  • Nederlands
  • English

Overige procesindustrie

Titan Projects ontwikkeld al decennia lang klantspecifieke drukvaten voor een diversiteit aan toepassingen. Van engineering en productie tot en met montage en reparatie op locatie; Titan doet het gewoon! In de meest gecompliceerde projecten voelen de mensen van Titan zich thuis, ook wanneer het gaat om de uitwerking van complete pijpleiding systemen.

Zo kunnen er specifieke wensen zijn qua vorm om het apparaat passend te maken voor een bepaalde omgeving of toepassing, of het kan gaan om drukvaten met speciale internals om het proces te optimaliseren. De engineers van Titan hebben voldoende ervaring om uw wens om te zetten naar maatwerk!

De kracht Titan Projects zit onder andere in de aanwezige materiaalkundige kennis; bij processen waar vreemde vormen, hoge drukken en extreme corrosieve werkingen van toepassing zijn, vinden de mensen van Titan Projects een duurzame en vooral betaalbare oplossing. Daarnaast beschikken wij over de juiste productiekwalificaties om de meest uiteenlopende materialen volgens de hoogste normen en ontwerpcodes te mogen lassen.

Drukvaten
Reactors
Autoclaaf
Warmtewisselaar
Scrubber
Separator & filter
condensate dryer
evaporator
Pijpleiding en ducting
Safety sample stations

 

Enkele door Titan Projects uitgevoerde projecten


Engineering en productie van stoomschillers

Titan Projects is preffered supplier voor een groot aantal stoomschillers in duplex en 316L voor aardappel verwerkende bedrijven zoals patatfabrieken. In het drukvat worden aardappels korte tijd onder zeer hoge en hete stoomdruk gebracht, als de stoomklep vervolgens automatisch open gaat ontsnapt de hete stoomlucht en springt de schil van de aardappel zodat de aardappel verwerkt kan worden tot het gewenst eindproduct. Inmiddels zijn er al zo een 100 stoomschillers door fabrieken over de hele wereld in gebruik genomen. De inhoud varieert van 80 liter tot bijna 3200 liter.


Engineering piping

Voor een belangrijke fabrikant op gebied van hoogwaardige vetten en olies voor de voedselindustrie, heeft Titan Projects een complexe enigeering opdracht uitgevoerd ten behoeve van de aanpassing van het huidige leidingwerk en de aanleg van nieuw leidingwerk. Daarvoor zijn op locatie isometrische tekeningen gemaakt van de situatie, een park van +/- 85.000 m2, welke vervolgens verwerkt zijn in een 3 dimensionale tekening. Titan heeft de opdracht gekregen om een vijftiental supply leidingen, afkomstig van verschillende units, te leiden naar een centrale plaats zonder dat het huidige leidingwerk van enkele kilometers al te veel verlegd moest worden.


Engineering, productie en plaatsing vat in 904L

Voor een grote Belgische fabrikant op gebied van voedingsmiddelen ingrediënten heeft Titan Projects productie- en locatiewerk verricht door een vat in 904L te produceren inclusief bordes en op locatie te monteren. Het locatiewerk bestond uit het loskoppelen en verwijderen van de oude tank, het gereed maken van de omgeving en het plaatsen en opnieuw koppelen van de nieuwe tank, inclusief het passend maken van de bestaande constructie.


Engineering en productie van een filtervat in 316Ti

Voor een belangrijke speler in de industriële filtratie heeft Titan Projects meerdere in duplex en 316Ti uitgevoerde drukvaten met conische bodem ontwikkeld voor de filtering van stroperige stoffen. De filtersystemen worden gebruikt door fabrieken in voedingsmiddelen tot en met autofabrikanten.


Vervangen tankbodem Ø3.750 mm op locatie

Voor een groot bierconcern heeft Titan Project een ingrijpende renovatieklus uitgevoerd door de bodem van een bestaand drukvat met een diameter van 3750mm  op locatie te vervangen.


Renovatie op locatie van een condensor

Voor een van de grootste zuivelproducenten ter wereld heeft Titan Projects enkele renovatieklussen op locatie uitgevoerd aan onder andere een bestaande condensor en terugwininstallatie voor warmte.

Contact

Titan Projects B.V.
Zeilmakersstraat 15
8601 WT Sneek
Tel: +31 (0) 515 54 82 00
Stuur een e-mail

Nieuws

Er is op dit moment geen nieuws.

Lees meer