• Choose language:
  • Nederlands
  • English

(Petro) chemie

Titan heeft decennia lange ervaring in het leveren van maatwerk op het gebied van speciale drukvaten en het realiseren van pijpleiding projecten op locatie. Vooral wanneer het gaat om de engineering en productie van zware materialen, hoge drukken, extreme corrosieve werkingen en complexe internals, komt men al snel bij Titan Projects uit.  

Zo kunnen er bij Titan Projects volledig in Titanium uitgevoerde drukvaten worden ontwikkeld, maar ook drukvaten in 40mm Koolstofstaal al dan niet met een specifieke claddinglaag. Titan realiseert projecten over de hele wereld, daardoor is er ruime affiniteit met internationale ontwerpcodes. Bovendien heeft Titan een groot scala aan productiekwalificaties in huis, zodat de meest uiteenlopende materialen door ons gelast mogen worden volgens de hoogst geldende normen. 

Producten

Drukvaten
Autoclaaf
Reactors
Warmtewisselaar
Scrubber
Separator & filter
condensate dryer
evaporator
Pijpleiding en ducting
Safety sample stations ™

Diensten

Engineering (ontwerp en sterkteberekeningen)
Productie (tot 200.000 kg, 11m breed, van koolstofstaal tot Titanium)
Montage op locatie
Inspectie van versleten en gecorrodeerde apparaten
Reparaties op locatie
 

Uitgevoerde projecten


Engineering en productie van enkele drukvaten voor verwerking van kwik

Voor een petrochemisch productiepark heeft Titan Projects de engineering en fabricage uitgevoerd van een tal drukvaten voor het verwerken van de uiterst gevaarlijke stof kwik, ook wel bekend als hydrargyrum of Hg. De drukvaten zijn ontworpen aan de hand van de DSM norm en de PED97/23/EC.

Titan Projects heeft de vaten voorzien van meerdere interne filtersystemen, waarbij gebruik is gemaakt van een zware balkconstructie met daarop gevlochten roestvaste draad van max. 3mm. Ten behoeve van de veiligheid zijn alle vaten voorzien van vuurwerende coating.

Samen vormen de vaten één aan elkaar gekoppelde verwerkings-unit volledig uitgevoerd met bordessen en kooiladders volgens de strenge DSM normen. Zowel de engineering als productie hiervan zijn eveneens door Titan Projects uitgevoerd. Hierbij enkele specificaties van de afgeleverde drukvaten: 

Omschrijving

Ontwerpdruk

Ontwerp temp.

Diameter

Hoogte

Wanddikte

Gewicht

Gasdroger

42,5 bar(g)

+350°C / -47°C

Ø 3.300 mm

9.300 mm

40 mm P355

41.000 kg

Condensaat drogers

22 bar(g)

+350°C / -47°C

Ø 2.500 mm

12.650 mm

20 mm P355

22.000 kg

Condensaat reserve tank

20 bar(g)

+85°C / -47°C

Ø 2.500 mm

8.950 mm

16 mm P355

13.000 kg

Kwik absorbeer tank

6 bar(g)

+150°C / -20°C

Ø 3.300 mm

7.000 mm

10 mm P355

18.000 kg


Engineering en productie van Titanium onderdelen

Voor een chemieconcern waar grote hoeveelheden chloor worden verwerk, ontwikkeld Titan Projects Titanium grade 7 onderdelen. Uit ervaring is gebleken dat in de betreffende productie omgeving maar zeer weinig metaalsoorten bestand zijn tegen de zeer hoge corrosieve waarde van puur chloor.

Titanium grade 7 blijkt in deze omgeving wel uitermate geschikt. Naast dat het een zeer kostbare materiaalsoort betreft, is Titanium vrij lastig te bewerken en te lassen. Titan Projects heeft echter ruime affiniteit met het toepassen van deze metaalsoort. Daarom raadplegen steeds meer bedrijven de expertise van Titan Projects als er Titanium in het spel is.

Contact

Titan Projects B.V.
Zeilmakersstraat 15
8601 WT Sneek
Tel: +31 (0) 515 54 82 00
Stuur een e-mail

Nieuws

Er is op dit moment geen nieuws.

Lees meer