• Choose language:
  • Nederlands
  • English

Zoutindustrie

Titan Projects heeft zeer ruime ervaring binnen zout verwerkende fabrieken over de hele wereld. Samen met onze procestechnoloog Hans Niederberger worden slimme oplossingen geboden om de invoer van natzout tot en met de uitvoer van droogzout op een zo efficiënt mogelijke wijze te laten verlopen. Een duurzame werking in de zin van levensduur, rendement en energiekosten staan daarin centraal.

Speciaal voor het proces van zout drogen biedt Titan Projects hoge rendement zoutdrogers compleet met cycloonscrubbers, crystallizers, condensaat tanks, opslagtanks, heaters, coolers, ventilatoren en aansluitend leidingwerk/ducting. Naast het ontwikkelen en monteren van nieuwe apparaten heeft Titan jarenlange ervaring in het uitvoeren van kwaliteitsinspecties en reparaties op locatie.

Omdat Titan precies weet welke werking zout heeft op verschillende materialen, kan per situatie een duurzame oplossing worden geboden wat betreft het te gebruiken materiaal. Zowel Duplex, monel, Inconel als Titanium worden daarom regelmatig verwerkt in onze producten.

Producten

Zoutdroger
Cycloonscrubber
Crystallizer
Verdamper
Condensaat tank
Opslagtank
Warmtewisselaar
Pijpleiding en ducting
 

Diensten

Engineering (ontwerp en sterkteberekeningen)
Productie (tot 200.000 kg, 11m breed, in uiteenlopende materialen)
Montage op locatie
Inspectie van versleten en gecorrodeerde apparaten
Reparaties op locatie
 

Enkele uitgevoerde opdrachten:


Engineering, productie en montage van een nieuwe zoutdroger

Amerikanen zijn gewend grote en grove apparaten te gebruiken; energieverbruik heeft daarin nooit een hele grote rol gespeeld. Lage grondstof- en energiekosten liggen daarin ten grondslag. Stijgende kosten en een maatschappelijke verantwoordelijkheid zorgen ervoor dat ook in de VS steeds meer aandacht is voor duurzaamheid. Dat biedt kansen voor ons bedrijf, gezien onze aandacht specifiek uitgaat naar duurzaamheid en rendement. Voor een van de grootste zout verwerkende fabrieken van de United States heeft Titan Projects dan ook een indrukwekkende zoutdroger ontwikkeld en geplaatst.

Titan Projects kreeg de opdracht om een duurzaam systeem te ontwikkelen voor het drogen van natzout, bovendien moest het systeem passend gemaakt worden voor de bestaande constructie. Het systeem van Titan bleek uiteindelijk degene met het hoogste rendement, vervaardigd uit een duurzame en vooral betaalbare materiaalsoort. Bovendien heeft Titan het transport naar Amerika geregeld en de volledige montage op locatie uitgevoerd.

Geleverde systeem voor het verwerken van 45.000 kg natzout:

- Zoutdroger met zwevende warmtebedden en koelkamers

- Heaters voor opwarmen van zout tot +/- 200 °C

- Coolers en chillers voor het koelen van zout en koelvloeistof

- Ventilatoren voor het realiseren van het zwevende zoutbed

- Scrubber voor het filteren van de vrijgekomen zoute lucht

- Transportschroeven voor de in- en uitvoer van het proceszout


Renovatieproject crystalliser in Monel 400

In opdracht van het grootste proces engineering bureau ter wereld op gebied van verdamping en crystalisatie heeft Titan Project een renovatieproject in New York uitgevoerd. Het gaat om nieuwe uitvoer conussen in Monel 400 aangesloten op de verdampers in het droogsysteem van zout. De huidige conussen met een diameter van bijna 4,3 meter waren grotendeels versleten en gecorrodeerd. Naast de engineering en productie heeft Titan Projects het transport verzorgd en de montage op locatie begeleid en uitgevoerd.


Engineering, productie en renovatie van apparaten en leidingen

Voor een Nederlandse vestiging van een van de grootste zout verwerkende fabrieken in de Wereld voert Titan Project op grote schaal opdrachten uit in de ontwikkeling van apparaten en het aanleggen c.q. renoveren van leidingwerk op locatie.

Enkele voorbeelden van uitgevoerde opdrachten:

- Ontwikkeling, renovatie en plaatsing van zoutdrogers op locatie

- Bestek schrijven voor enkele nieuwe projecten in het proces van zoutdrogen

- Engineering, ontwikkeling en montage van opslag- en condensaat tanks in duplex

- Renovatie van ducting en leidingwerk

- Aanpassen en aanleggen van verscheidene bestaande en nieuwe leidingwerken en nozzles


Engineering en productie van ducting, crysallizer en heat exchanger

Titan Projects heeft inmiddels ook de deuren geopend naar het Midden-Oosten. Voor een zoutfabriek gelegen in een zoutrijk gebied heeft Titan Project enkele onderdelen en apparaten geleverd ten behoeve van zoutdrogen. Specifiek is er een heat exhanger en een verdamper/crystallizer geleverd welke er voor zorgen natzout grotendeels gekristalliseerd wordt en er een "drogere" substantie overblijft. Ook heeft Titan Project de specifieke ducting ontworpen en prefab. gefabriceerd.


Engineering en productie heat exchanger

Voor een Canadese fabrikant van vele varianten strooizout heeft Titan Project een in Titanium uitgevoerde heat exchanger ontwikkeld voor het koelen van de geproduceerde pekel naar een veilig verwerkbare temperatuur. In dit geval betreft het een heat exchanger van 8.000 mm lang met een totale inhoud van 4.500 liter. Titanium bleek in de betreffende situatie het meest duurzaam, vanwege de lage corrosieve waarde en de slijtvastigheid.

Contact

Titan Projects B.V.
Zeilmakersstraat 15
8601 WT Sneek
Tel: +31 (0) 515 54 82 00
Stuur een e-mail

Nieuws

Er is op dit moment geen nieuws.

Lees meer