Design and Fabrication codes Sterkte
berekeningen

Sterkteberekeningen voor drukapparatuur

De richtlijn drukapparatuur PED 2014/68/EU is de opvolger van de PED 97/23/EG en de “Regels voor toestellen onder druk”. Deze richtlijn is van toepassing op drukapparatuur waarvan de maximale toelaatbare druk meer dan 0,5 bar bedraagt. De fabrikant van deze apparatuur dient deze te ontwerpen, te vervaardigen en te inspecteren overeenkomstig aan de eisen gesteld in normeringen als bijvoorbeeld de EN13445 en ASME VIII Div. 1 en 2.

Stress engineering van procesreactor, drukvat of “shell and tube” warmtewisselaar?

Voor een nieuw ontwerp maakt Titan Projects BV graag een sterkteberekening volgens de meest recente wet en regelgeving. Hierbij wordt op basis van kennis en ervaring een optimale verhouding gezocht tussen maximale levensduur, kosten en constructievorm. Naast het berekenen van nieuwe ontwerpen kunnen wij ook bestaande apparatuur berekenen.

Mocht uw productieproces bijvoorbeeld veranderen qua temperaturen en drukken dan heeft dit in de meeste gevallen direct gevolg voor uw proces apparatuur. Onze Stress Engineer kan in deze gevallen een controle berekening maken om te kijken of uw huidige apparatuur nog steeds voldoet. Hiermee kan uw productieproces op een veilige manier worden toegepast met of zonder aanpassingen.

Naast een verandering in productieproces kan een apparaat zijn theoretische levensduur naderen door afname van wanddikte, corrosieverschijnselen. In sommige gevallen is het mogelijk doormiddel van een onderzoek en een aanvullende berekening om de levensduur van drukapparatuur te verlengen. Ook is het mogelijk om op basis van een goede berekening te bepalen of een renovatie van een drukhoudend apparaat economisch haalbaar is en wat een te verwachte levensduur zal zijn.

Berekening volgens EN13445, ASME VIII div 1-2, AD-2000, RTOD, PD5500 en/ of TEMA?

Titan Projects heeft volop mogelijkheden om drukapparatuur te berekenen volgens diverse normen. In onderstaande tabel zijn onze mogelijkheden qua normen en software weergeven.

Naast het gebruik van de meest moderne en up- to date software geeft met name onze ruime praktijkervaring, excellente inhoudelijk kennis en beheersing van de diverse ontwerpcodes u de garantie dat u en uw collega’s veilig kunnen werken.

Menu