Haarlemmerolie

Zelfs de beste lassers, de beste bouwers kunnen niet zonder een goede planning. Zonder de steun van de ontwerpers. Zonder de aansturing vanuit het management. Maar ook zeker niet zonder de mensen, die, als Haarlemmerolie, zorgen voor een gesmeerde organisatie. Irma Reekers is die Haarlemmerolie bij Titan Projects.

Dat Irma trots op en betrokken is bij Titan leidt geen enkele twijfel. Tekenend is haar hondje, Dino, dat braaf op het kussen naast haar bureau zijn plekje weet. Op het tuigje dat hij draagt staat: Titan. Het zal zeven jaar geleden zijn dat Irma binnen stapte bij Titan Projects. Daarvoor werkte ze bij Kuipers in Woudsend en toen ze daar vertrok besloot ze om haar carrière voort te zetten als ZZP-er. Ze dacht: “Ik ga gewoon bij iedereen, die ik heb leren kennen langs en zodoende kwam ik ook terecht bij Titan.” Ze had een leuk gesprek, liet haar visitekaartje achter en wandelde de deur weer uit. Het duurde nog een paar maanden voordat de telefoon ging. Het was Titan. Om een verdrietige reden was er een vacature beschikbaar gekomen en de vraag was of Irma die wilde invullen. “Nou, toen ben ik hier gekomen en ik ben nooit weer weg gegaan.”

Het was bevredigend om deze handschoen op te pakken. Er was meer dan voldoende secretarieel werk bij het jonge bedrijf dat zich in razend tempo aan het ontwikkelen was. Ze hadden tot dat moment nog niet echt gewerkt met een secretaresse. “Dat vond ik leuk. Maar weet je wat het werken voor Titan vooral zo leuk maakt? De groep! De sfeer!”

Wie je ook spreekt bij Titan, ‘sfeer’ is een woord dat altijd valt als het gaat om de werkomstandigheden. Irma vindt dat prachtig, maar het is ook iets om goed in de gaten te houden: “We groeien zo hard en iedereen moet daar natuurlijk ook in mee. De kunst is om dat teamgevoel waar we nu zo aan hechten te conserveren in de toekomst.”. Irma heeft er alle vertrouwen in dat dit team die uitdaging met verve zal doorstaan.

Een belangrijke component in dat gevoel van eenheid is het begrip in zowel de werkplaats als bij de medewerkers op kantoor, dat ze het samen moeten doen. Respect en waardering voor elkaar en voor elkaars werk. De een kan niet functioneren zonder de ander. “We zijn één grote groep. En ook als die groep groter wordt in de toekomst zullen we er met elkaar voor waken dat we dat teamgevoel blijven vasthouden. We doen het met zijn allen. Dat voelt iedereen!”

Irma ziet hoe snel het zich allemaal ontwikkelt en weet: “Dat komt door de kwaliteit, die wij leveren. Men ziet onze passie, men voelt die energie. We hanteren korte lijnen en daar komt bij dat er in de hele wereld maar weinig bedrijven zijn die kunnen wat wij kunnen. We doen iets speciaals…”. Er volgt een korte pauze. “Ja, dat is wat je voelt als je hier binnen loopt: passie. Energie. Positiviteit.”

Het is die groei die er nu voor zorgt dat de rol van Irma wat zal veranderen de komende tijd. Er komt iemand bij die zal worden aangenomen voor de wat meer administratieve taken, zodat zij zich meer en meer kan richten op het ondersteunen van de directie. Het zal nog wel even wennen zijn. Zoeken naar de precieze invulling van die rol. “Ik ga een plannetje schrijven; wat kan ik doen, wat wil ik doen. Dat ik dat zelf mag doen, daar spreekt vertrouwen uit en daar word je natuurlijk heel erg blij van.”

Irma moet verder. Na een jaar vol beperkingen door de Covid-epidemie is het tijd voor een bedankje voor alle medewerkers. Ook een taak die op het bordje van Irma ligt. Iedereen heeft zo hard gewerkt en zich zo ingezet om Titan door deze periode te loodsen en de kwaliteit te leveren waar Titan Projects voor staat…dat mag niet worden gebagatelliseerd!

Vorig bericht
Stalen neuzen

Deel dit bericht:

Bekijk ook