Chemische- en petrochemische industrie
Olie en Gas
Food

Chemische- en petrochemische industrie

Chemische- en petrochemische industrie

Titan Projects heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een gerenommeerde ontwerper en fabrikant van hoogwaardige drukapparatuur met als specialisme de chemische industrie.

Wij kunnen op hoog niveau meedenken met onze klanten dankzij onze kennis van bouwnormen, kwaliteit, materiaaltoepassingen en procestechnologie. Dat staat garant voor een optimale functie van het apparaat gedurende de langst mogelijke levensduur. Onze kwaliteitsborging en ervaring met de meest uiteenlopende materialen, maakt dat wij trots kunnen zijn op het product dat wij u leveren.

Op basis van uw inbreng adviseren wij u graag omtrent de juiste materiaalkeuze, optimale bouwvorm, effectieve warmteoverdracht en optimale proces condities. Naast het zorgvuldig ontwerpen en fabriceren, houden wij ook rekening met de veiligheid van onze mensen en uw mensen. Wij zijn bekend en hebben ervaring met de specificaties van alle toonaangevende en gerenommeerde bedrijven in deze belangrijke industrie.

Titan beschikt over gekwalificeerde vaklieden om te produceren volgens de strengste ontwerpcodes, zowel prefab als op locatie. Wij kunnen ongeveer 60.000 kg aan en geen materiaal of internal is ons te moeilijk!

Olie en Gas

Olie en Gas

Vanwege veiligheid voor mens, dier en de impact op het milieu, kent men in de wereld van de olie en gaswinnende industrie de strengste eisen ten aanzien van de fabricage van onderdelen en apparaten. Titan Projects heeft een ruime ervaring met de vereisten aan veiligheid en de zware specificatie- en kwaliteitseisen die aan het ontwerp en fabricage ten grondslag liggen. Of het nu gaat om procesvaten in duplex voor een productieplatform of componenten in Titaan Grade 5 voor “Sub Sea” doeleinden of complexe leidingsystemen voor platformen of onderwatertoepassing; Titan draait er zijn hand niet voor om.

Naast het maken van individuele componenten of apparaten voor deze branche, hebben wij ook een ruime ervaring met het ontwerpen van scheidingssystemen voor deze industrie. In combinatie met het bedrijf In2Sep ontwerpen wij turn-key installaties voor de separatie van:

 • Olie en water
 • Zand en water
 • Gas en water

Voor deze separatietechnologie hebben wij de meest efficiënte internals ontworpen die er in de markt te krijgen zijn. Enkele voorbeelden van state of the art internals zijn:

 • Desanding systemen
 • Hydrocyclonen
 • Desanding Cyclonen
 • Inlet devices
 • Coaleshers
 • Plate packs
 • Degassing devices
 • Demisting cyclone

Mede door onze knowhow en proces efficiency zijn wij in staat het gehele reinigingsproces op een zeer compacte manier te ontwerpen. De grootte, het gewicht en daarmee de prijs van de hogedruk procesvaten beduidend gereduceerd worden.

Titan heeft ruime ervaring in het leveren turn-key oplossingen op het gebied van specifieke apparatenbouw en leidingsystemen binnen de olie- en gasverwerkende industrie. Wij hebben de juiste know-how in huis om het zuiveringsproces voor olie of gas te engineeren in de vorm van turn-key drukvaten. Daarnaast voeren wij sterkteberekeningen uit volgens de hoogst geldende normen. Wij hebben ruime affiniteit in het toepassen van een grote diversiteit (exotische) materialen. Titan wordt niet voor niets wereldwijd ingezet voor materiaalkundige kwaliteitsinspecties.

Voor een olie productieconcern heeft Titan Projects de afgelopen periode een aantal (hoge)drukvaten geproduceerd, compleet met interne cyclonen voor het scheiden olie, zand en water. Cycloonvaten worden gebruikt om ruwe olie wat net uit de grond is gepompt te scheiden van het zoute water en zand. Vanwege de (hoge) designdruk gecombineerd met hoge slijtagewaarde (zout water en zand), is de zeer harde materiaalsoort Incoloy 825 gebruikt. Omdat het gaat om kostbaar materiaal is de benodigde wanddikte uitgevoerd in koolstofstaal P355 met aan de proceszijde een Incoloy 825 cladlaag.

Voor het grootste gasplatform van zijn soort wereldwijd, heeft Titan Projects in opdracht van Heerema de leiding genomen over de fabricage, inspectie en installatie van alle procesleidingen. Daarmee is een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de bouw van het mobiele platform met een hoogte van ruim 130 meter in veld F3-FA. Het project heeft ruim een jaar geduurd. Hiermee heeft Titan laten zien geen afschuw te hebben van complexe uitdagingen.

Food

Food

Bij voedingsindustrie denkt men niet in eerste instantie aan Titan Projects. Toch hebben wij een groot aandeel in deze markt. Door steeds hogere eisen binnen de voedingsmiddelenindustrie heeft men ook daar steeds meer te maken met de beperkingen van de reguliere materialen zoals 304 en 316. Titan Projects heeft al menig bedrijf kunnen helpen op het gebied van metaalkunde en corrosie.

Naast het gevaar van agressieve stoffen in het proces, heeft men hier ook vaak te maken met wisselende belastingen. Door hoge thermische schommelingen of drukschommelingen kan uiteindelijk vermoeiing optreden. Ook hier zijn wij in staat met onze ervaring in materiaalkeuze, berekeningsmogelijkheden waaronder EEM en kennis op het gebied van productie- en lasmethoden apparaten te ontwerpen die bestand zijn tegen deze wisselende impact.

Process equipment en apparaten in de voedsel- en drankindustrie vormen een belangrijke schakel in onze bevoorradingsketen. onze professionals weten welke eisen van het product worden gevraagd en kunnen hierdoor de meest optimale oplossing bieden.

Titan Projects kan onderdelen, halffabricaten of turn-key oplossingen leveren in deze sector. Dit doen we zowel in RVS, duplex of andere hoogwaardige materialen.

Menu