Chemische- en petrochemische industrie

Titan Projects heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een gerenommeerde ontwerper en fabrikant van hoogwaardige drukapparatuur. Hierbij hebben we ons gespecialiseerd in oplossingen voor de chemische en petrochemische industrie.

Met onze kennis van bouwnormen, het toepassen van materialen en procestechnologie denken wij mee met onze klanten op het hoogst denkbare niveau. De oplossingen die we bieden functioneren niet alleen optimaal, maar worden bovendien ontwikkeld met het oog op duurzaam gebruik.

Titan Projects is bekend met de specificaties en eisen die aan onze producten gesteld worden door de bepalende bedrijven in deze belangrijke branche.

Aan de hand van uw input zijn wij te allen tijde bereid u kundig te adviseren over, bijvoorbeeld, de beste materiaalkeuze, de optimale bouwvorm, effectieve warmteoverdracht en de ultieme condities om een proces tot een goed einde te brengen.

Naast zorgvuldig ontwerpen en fabriceren is ook de veiligheid van uw en onze medewerkers een cruciaal onderdeel van onze aanpak.

Titan Projects heeft gekwalificeerde professionals in huis, die projecten volgens de strengste voorschriften en ontwerpcodes realiseren. Dit geldt voor zowel prefab als voor projecten op locatie. Wij kunnen ongeveer 60.000 kilogram aan en geen materiaal of internal is ons te moeilijk.

Offshore Energy

Veiligheid voor mens en dier en de impact op het milieu zijn de belangrijkste redenen voor de Offshore Energy industrie om strenge eisen te stellen aan het ontwerp alsmede de fabricage van onderdelen en apparaten. Titan Projects heeft een ruime ervaring met deze strenge specificatie- en kwaliteitseisen. Of het nu gaat om procesvaten in duplex voor een productieplatform, componenten in Titaan Grade 5 voor ‘Sub Sea’- doeleinden of complexe leidingsystemen voor platformen of onderwatertoepassing, Titan draait er zijn hand niet voor om.

Naast het maken van individuele componenten of apparaten voor deze branche, hebben wij ook een ruime ervaring met het ontwerpen van scheidingssystemen. In combinatie met het bedrijf In2Sep ontwerpen wij turn-key installaties voor de separatie van:

 • Olie en water
 • Zand en water
 • Gas en water

Voor deze separatietechnologie heeft Titan Projects ‘internals’ ontworpen, die bekend staan als de meest efficiënte die er op de wereldmarkt te krijgen zijn.  Enkele voorbeelden van deze state-of-the-art internals zijn:

 • Desanding systemen
 • Hydrocyclonen
 • Desanding cyclonen
 • Inlet devices
 • Coaleshers
 • Plate packs
 • Degassing devices
 • Demisting cyclonen

Onder andere onze knowhow en process-efficiency stellen ons in staat om het gehele reinigingsproces op een compacte manier te ontwerpen. Het gevolg is dat grootte en gewicht, en daarmee de prijs van hogedruk procesvaten, sterk wordt gereduceerd.

Titan Projects heeft een ruime ervaring in het leveren van turn-key oplossingen voor specifieke apparatenbouw en leidingsystemen voor de Offshore Energy industrie. Wij hebben alle noodzakelijke kennis in huis om het zuiveringsproces voor olie of gas te volbrengen met (turn-key) hogedrukvaten. Wij voeren sterkteberekeningen uit, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van design codes. We zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We zijn kundig en bekend met de toepassing van een grote diversiteit aan (exotische) materialen. Het is niet voor niks dat Titan Projects wereldwijd wordt ingezet voor materiaalkundige kwaliteitsinspecties.

Een goed voorbeeld van de mogelijkheden die Titan Projects te bieden heeft is de productie van een aantal (hogedruk)vaten voor een olie productieconcern in de afgelopen periode. Een project compleet met interne cyclonen voor het scheiden van olie, zand en water. Dergelijke cycloonvaten worden gebruikt om ruwe olie, die net uit de grond is gepompt, te scheiden van het zoute water en zand. Rekening houdend met de (hoge) designdruk in combinatie met de hoge slijtagewaarden (zout, water en zand) is gekozen voor de zeer harde materiaalsoort Incoloy 825. Omdat het hier kostbaar materiaal betreft is de benodigde wanddikte uitgevoerd in koolstofstaal P355 met een Incoloy 825 cladlaag aan de proceszijde.

In opdracht van Heerema heeft Titan Projects voor het grootste gasplatform van zijn soort in de wereld, de leiding genomen over de fabricage, inspectie en installatie van alle procesleidingen. Op die manier hebben wij een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de bouw van het mobiele platform met een hoogte van ruim 130 meter in veld F3-FA. Dit project heeft ruim een jaar geduurd en hiermee heeft Titan Projects laten zien niet terug te deinzen voor complexe uitdagingen.

Food

Titan Projects heeft een groot aandeel in de voedingsindustrie. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan deze branche en daardoor heeft men ook hier steeds meer te maken met de beperkingen voor het gebruik van reguliere materialen, zoals bijvoorbeeld 304 en 316. Titan Projects heeft al veel bedrijven bijgestaan op het gebied van metaalkunde en corrosie.

Niet alleen agressieve stoffen, maar ook de wisselende belastingen vormen een gevaar voor het productieproces. Hoge thermische schommelingen of drukschommelingen kunnen uiteindelijk vermoeiing veroorzaken. Titan Projects is, met alle kennis en kunde op het gebied van materiaalkeuze, berekeningen (waaronder EEM) alsmede productie- en lasmethoden, in staat om apparaten te ontwerpen, die bestand zijn tegen deze wisselende omstandigheden.

Process-equipment en apparaten voor de voedsel- en drankindustrie vormen een cruciale schakel in onze bevoorradingsketen. De professionals van Titan Projects weten welke eisen aan deze producten worden gesteld en kunnen hierdoor altijd de optimale oplossing bieden.

Titan Projects biedt onderdelen, halffabricaten en turn-key oplossingen voor deze sector. Onze professional zorgen ervoor dat voor elke toepassing de juiste materialen worden geselecteerd.